Портал за подршку настави географије

Добро дошли на портал ГЕО Кутак

Поштовани посетиоци, добро дошли на портал Гео Кутак, ауторски и некомерцијални портал намењен подршци реализацији наставе предмета географија у основним школама.

Намена портала је промоција предмета географија, али и промовисање коришћења дигиталних платформи у реализацији наставе. Путем садржаја портала желе се истаћи и примери добре праксе у настави.

Садржај портала у потпуности је усклађен са наставним планом и програмом предмета географија у основним школама. Као такав треба да послужи као подршка ученицима и наставницима у реализацији планираних активности.

Пред вама је тренутно радна верзија портала, који ће се временом унапређивати у складу са актуелним потребама оних којима је превасходно и намењен – ученицима основних школа.

Секција портала Настава садржи појединачна предавања по предвиђеним наставним јединицама, али и пратеће тестове чијим решавањем ученици могу проверити своје знање. Ова секција обухвата и сегмент који истиче појединачне радове ученика.

Портал садржи и актуелне информације које могу бити корисне ученицима, али и информације о активностима које су реализоване заједно са ученицима, обједињене у секцији Инфо.

Фото и видео албуми, који сведоче о реализованим активностима, доступни су преко секције Галерија.

Корисна документа могу се преузети преко секције Преузимање, док секција ГЕО сваштара садржи корисне линкове и друге занимљивости везане за географске теме.

Надам се да ће портал допринети још већој знатижељи ученика за географске теме и да ће им помоћи да на ефикасан начин усвоје потребна знања.

Јелена Томић, професорка географије у ОШ "Иво Андрић" у Београду


ГеоКутак - Портал за подршку настави географије у основним школама